Трансферната политика на Шалке 04 развали настроението на Кевин Курани. Националът призна пред германския таблоид „Билд”, че не е доволен от състава, който старши ръководството сформира за новия сезон.

Както е известно „кралско-сините” се разделиха с Линкълн (Галатасарай) и Хамит Алтинтоп (Байерн). За сметка на това в Гелзенкирхен акостираха Иван Ракитич, Джърмайн Джоунс, Хайко Вестерман и Матиас Шобер. „Футболисти, от които съперниците едва ли ще се страхуват”, отбелязва изданието.

„Ако не се направи нещо по въпроса, ни очаква адски труден сезон. Младите играчи са горе-долу добри, но съчетанието от футболисти не става”, каза Курани.

„Искам най-накрая да спечеля титлата в Бундеслигата. С новите попълнение, клубът поема огромен риск. Винаги да сме втори – това вече ми омръзна”, категоричен е нападателят.

„Тази година ще играем в Шампионската лига, а искаме и догодина да сме там. Линкълн и Хамит ги няма, техните качества са незаменими. Веднага щом се върне мениджърът Андреас Мюлер, ще обсъдя с него проблемите. Вече говорих за това с капитана на тима Марсело Бордон. Очаквам ръководството да се замисли”, завърши Курани.