Нападателят на Шалке 04 - Кевин Курани, се извини на селекционера на германския национален отбор Йоахим Льов, след като напусна внезапно и без предупреждение отбора, но защити своето решение.

"Аз си тръгнах, защото повече не мога да издържам това, което става през последните години", заяви роденият в Бразилия 26-годишен футболист днес на пресконференция в Гелзенкирхен. Той помоли за разбиране, тъй като „винаги е давал всичко от себе си”.

Кевин Курани напусна националния отбор на Германия в събота вечерта след квалификационния мач за Мондиал 2010 с Русия и изчезна в неизвестна посока. Курани, който не попадна в групата от 18 души за мача, завършил 2:1 за Германия, бе на трибуните, но след края на първото полувреме напусна стадиона.

"Чувствам се неудобно пред отбора, че постъпих така. Това е лошо поведение. Аз се извиних по телефона на националния треньор", каза на пресконференцията Курани. Той направи изненадваща седемминутна тирада пред журналистите, за да обясни чувствата си. „Никой не може да бъде в моето тяло, в моите мисли, в моето състояние, за да знае колко зле се чувствах,” сподели нападателят. „Знам, че никой не очакваше подобно нещо от мен, дори аз не го очаквах от себе си.”

Кевин Курани има 52 мача с фланелката на германския национален отбор, в които е отбелязал 19 гола.