Треньорът на Байерн Мюнхен Нико Ковач не чувства напрежение преди гостуването на Борусия Дортмунд от 11-ия кръг на Бундеслигата. Баварците изостават на четири точки от най-големия си съперник и ще търсят задължителен успех, който би ги доближил максимално до върха. Това обаче няма да е лека задача, защото Борусия е все още непобеден в Германия и показва изключителен футбол. Байерн, от своя страна, продължава да играе на приливи и отливи.

"Знам, че темата за напрежението е водеща в медиите, но повярвайте ми, чувствам се напълно спокоен. Преди две години и половина играх с Айнтрахт мач за оцеляване в лигата. При загуба хора могат да си загубят работата - ето това е напрежение", отчете Ковач на пресконференция преди двубоя. Хърватинът допълни, че Байерн трябва да се представи на висота, за да спечели на "Вестфаленщадион".

"В защита трябва да сме много компактни, защото те са силен и динамичен отбор. Не мисля, че имат много слабости. Трябва внимателно да се вгледа човек, за да ги забележи", завърши 47-годишният специалист. Президентът на баварците Ули Хьонес даде индикации, че Ковач ще остане на поста си дори при загуба в Дортмунд и изпускане на титлата в Германия, което не изглежда вече толкова невероятно.