Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач вярва, че тимът му напълно е заслужил успеха срещу Вердер Бремен(1:0), но вярва, че играчите му могат да покажат много повече, за да се чувстват и по-комфортно. Бременци бяха с десет човека от 58-ата минута, когато Милош Велкович бе изгонен, но Байерн трябваше да чака четвърт час преди края, за да материализира превъзходството си, след като Никлас Зюле отбеляза единствения гол.

Това бе достатъчно Байерн да дръпне с четири точки на върха пред Борусия Дортмунд, който играе в неделя, но Ковач потвърди, че неговият отбор е заслужавал по-изразителна победа срещу „бременските музиканти”.

„След всичките шансове, които имахме, заслужавахме да вкараме поне още един или два гола. 1:0 не е достатъчно, но победата е напълно заслужена”, започна Ковач.

Бременският клуб влезе в мача с впечатляваща форма, след като нямаше нито една загуба през 2019-а година, като също така не бе пропуснал да вкара във всеки един двубой в Бундеслигата. Но този рекорд видя края си на „Алианц Арена”, а Ковач е бил наясно, че мачът ще е голяма битка.

„Много беше трудно в днешния ден за двата отбора. Знаехме, че Вердер ще са солидни, а също така са и труден опонент, така че трябваше да бъдем спокойни. Някой неразбории в тяхната игра ни помогнаха през второто полувреме. Имаме трите точки и можем да празнуваме Великден като лидери”, завърши хърватският наставник на мюнхенци.