Кошмарът за защитника на Байерн Мюнхен Холгер Бадщубер продължава. Става ясно, че централният защитник ще трябва да се подложи на четвърта операция на кръстни връзки.

По този начин на практика Бадщубер със сигурност ще пропусне целия предстоящ сезон, както и Световното първенство в Бразилия.

„Докато всичко мине, ще трае между три и шест месеца“, сподели немският национал за новата операция. „Надявам се, че при мен ще бъдат три, четири месеца.“

При новата операция част от сухожилието в лявото коляно ще бъде поставено в дясното. Най-ранната дата за операцията би била в октомври. Така дори най-бързото възможно възстановяване ще трае поне до април.

Централният бранител, който се контузи два пъти тежко на едно и също коляно в рамките на една година, вече претърпя три операции в САЩ.

Световното първенство в Бразилия започва на 12 юни 2014 година, а шансът Бадщубер да бъде във форма за него изглежда повече от илюзорен. Това е голям удар за Йоаким Льов, който бе оформил добра централна двойка в лицето на Бадщубер и Хумелс.