Изключително неприятни вести получиха в лагера на Херта Берлин. Берлинчани ще трябва да се лишат от услугите на бразилския си футболист Лусио най-малко за няколко месеца. Кариоката се контузи тежко във вчерашния двубой срещу Шалке.

Изследванията, които бяха направени обаче показват, че травмата може дори да застраши футболната кариера на футболиста.

„Най-лошите ни прогнози се сбъднаха. Освен задната кръстна връзка всичко друго в областта на коляното е скъсано”, заяви клубният лекар Улрих Шлайхер. „Сега не трябва да обсъждаме дали ще може да се върне на терена един или два месеца по-рано или по-късно, а дали изобщо ще бъде отново готов за игра на 100%”.

Лусио получи контузията си в 63-тата минута на двубоя с Шалке при сблъсък с Петер Льовенкранц.

Първият, който се притече на помощ на съотборника си, бе капитанът на Херта Арне Фридрих.: „Какво трябва да кажа? Това е шок”, сподели националът. Лусио бе закаран директно в клиниката в Есен, а късно тази вечер ще бъде опериран в частна клиника в швейцарския град Шрунс.

Физиотерапевтът Давид де Мел и преводачът Алчир Перейра ще придружават в Швейцария 28-годишния футболист, който до този момент никога не е страдал от тежка контузия.

Според прогнозите най-оптимистичният вариант е Лусио да почива около 9 месеца.

Лекарят на Херта обаче сподели: „Ще бъде успех, ако той се върне в спорта”.

„Аз съм шокиран, нямам думи”, заяви пък старши треньорът на Херта Люсиен Фавър, който се отказа от активната си състезателна дейност именно след операция на коляното.