Бившият футболист на Литекс Миливое Новакович може да сложи край на кариерата си. Новината шокира цял Кьолн, където словенецът е със статут на суперзвезда.

Голаджията от няколко месеца се оплаква от болки в областта на адукторите, които така и не отшумяват. Сега обаче стана ясна и причината затова: Възпаление на една от трите секции на бедрената кост, което означава и опасност за преждевременен край на кариерата.

„Билд” припомня, че след подобна контузия бившият играч на Вердер Виктор Скрипник е спрял активната си кариера. Други футболисти пък са пропускали цяла година.

Самият Новакович също не е оптимистичен за своята контузия. За сметка на това обаче масажистът на Кьолн Дитер Трзолек заявява: „Оптимисти сме и смятаме, че за началото на сезона той отново ще бъде здрав”.

Новакович, който е капитан на „козлите”, премина в Кьолн от Литекс и в последните два сезона бе голмайстор на немския клуб.

Феновете на Кьолн с нетърпение очакват да видят в действие новото нападателно дуо на отбора Миливое Новакович – Лукаш Подолски, но при създалата се ситуация е възможно да бъде закупен нов партньор за Принц Полди.