Полузащитникът на Байерн Мюнхен Хави Мартинес направи интересно признание относно тежката контузия, която го извади от строя още в началото на сезона. Испанският национал чистосърдечно си призна, че заради негативните си чувства е имало период, в който е избягвал всякакъв контакт със съотборниците си, които опитвали да го разведрят.

Бившият играч на Атлетик Билбао скъса кръстни връзки в мача за Суперкупата на Германия срещу Борусия Дортмунд на 13 август и трябваше да се оперира в САЩ седмица по-късно. Мартинес беше принуден в известен период да се придвижва с патерици, което го потискало доста сериозно. „Това беше най-тежкият период. Не можеш да вървиш, на практика не можеш да вършиш нищо“, обясни халфът.

„Приятели, съотборници и физиотерапевти все ме окуражаваха и ми пожелаваха да се оправя. Това помагаше. Но на моменти наистина бях много унил и избягвах контакт с отбора. Не ми беше леко“, допълни Мартинес, който в момента тренира усилено във фитнеса, за да подобри физическото си състояние, преди да е в състояние да се завърне в първия тим на Байерн след Нова година.