Миро Клозе може да носи вече прякора Спасителя след днешния мач на националния отбор на Германия като гост на Финландия. Нападателят вкара и трите гола за Бундестима при равенството 3:3 в среща от Група 4 от световните квалификации за Мондиал 2010. Въпреки хикса, Германия остава начело в потока с четири точки до този момент в актива си.

Момчетата на Йоахим Льов на три пъти се оказваха догонващи в резултата, като определено играта на нападателя на Байерн Мюнхен вървеше, което помогна на немците да вземат точката.

Головата сметка бе открита от Йохансон още в 33-та минута, но само пет по-късно Миро Клозе не остана длъжник и изравни за 1:1. Малко по-късно сценарият се повтори. Вайринен отново изведе финландците напред с поапдение в 43-та, малко преди почивката обаче героят за Бундестима в този мач за втори път стигна до вратата на противника за 2:2.

Домакините за пореден трети път поведоха в резултата след гол на Сьолунд в 53-та минута. И за пореден трети път звездата на националния тим на Германия се разписа, макар да поизнерви феновете на тима, тъй като изчака до 82-та минута, за да оформи крайното 3:3.

По-рано в същата Група 4, Русия победи трудно с 2:1 домакинството си срещу, а Азербайджан и Лихтенщайн завършиха 0:0. На 11 октомври Русия играе срещу Германия, докато Уелс ще срещне Лихтенщайн.

Лидер в групата е тимът, воден от Йоахим Льов с 4 точки, следван от Русия, Уелс, Финландия, Азербайджан и Лихтенщайн.