В 10 часа тази сутрин Байерн започна предсезонната си подготовка. За футболистите на отбора от Мюнхен в другия край на сезона стои Сребърната салатиера, още по-желан е златен дубъл в Германия, а истинската цел е требъл заедно с Купата на УЕФА.

2500 фена наблюдаваха Мирослав Клозе и компания. Докато част от новите попълнения в лицето на бившия нападател на Вердер Бремен, Хосе Енернесто Соуса и Хамит Алтинтоп бяха на терена по време на първото занимание, контузеният Ян Шлаудраф и болният Марсел Янсен само позираха за снимки пред апаратите на фоторепортерите. Франк Рибери, Лука Тони и Зе Роберто пък въобще не се появиха, защото са получили по-дълго почивка от ръководството на новия си тим и дори ще пропуснат започващия следващия петък лагер в Хонконг.

„Моите очаквания са огромни. Искам да събирам титли”, заяви Клозе. Националът иска да сътвори истински фурор по време на мачовете на Байерн, но за това ще има нужда от помощта на партньора му в атака – Тони. „Ако останем здрави и сме във форма, няма да има много отбори, които да ни спрат независимо в кой турнир се състезаваме”, категоричен бе Клозе.

Според старши треньора Отмар Хитцфелд инвестицията на 70 милиона в осем нови футболисти задължава отбора да спечели Бундеслигата. „Байерн принадлежи на върха в Германия”, каза специалистът.