Със съботната победа на Борусия Дортмунд над Байер Леверкузен с 1:0 Юрген Клоп записа името си в историята на жълто-черните, като се изравни с Матиас Замер на второто място по брой спечелени шампионатни победи начело на отбора, като пред тях е единствено легендарният Отмар Хицфелд.

За по-малко от четири години в тима от Рур Клоп вече има на сметката си спечелени 68 двубоя начело на състава, колкото има и Замер, докато Хицфелд е далеч напред със 111 победи.

Юрген Клоп обаче има договор с Борусия до 2016-а година, а средната възраст на играчите му е изключително малка, като шампионите разполагат с един от най-младите тимове в Бундеслигата и това е силна предпоставка за успехи и в бъдеще.

Интересен факт е, че Клоп, който е едва 44-годишен, е спечелил 55,2% от мачовете си начело на Дортмунд (68 победи в 123 мача в Бундеслигата) и има по-добра успеваемост дори от Хицфелд, който е триумфирал 111 пъти в 208 шампионатни двубоя, което се равнява на 53,4%.

В момента Борусия Дортмунд се бори за втора поредна титла на Германия, като 13 кръга преди края има преднина от две точки пред втория Байерн Мюнхен и е с три точки пред третия Борусия Мьонхенгладбах.