Ръководството на Ливърпул постигна договорка с колегите си от Кьолн за защитника Йонас Хектор. „Червените“ поличиха правото да преговарят за личните условия на футболиста, след като се съгласиха да платят 12 млн. паунда за левия бранител.

В момента 26-годишният Хектор е с националния тим на Германия и се готви за предстоящите Европейски финали във Франция.

Още през януари настоящият клуб на футболиста Кьолн започна да се подготвя за напускането на Хектор, който предизвика интереса на редица европейски грандове. „Козлите“ привлякоха Филип Младенович, който също оперира в лявата част на отбраната.

Хектор записа 32 мача за Кьолн през миналия сезон, в които направи четири асистенции. В някои от двубоите той бе използван и в халфовата линия на своя тим. Хектор бе избран за Играч на сезона от феновете на Кьолн през миналата година.

Ако сделката стане факт, то Хектор ще се превърна в третия футболист, който пристига в Ливърпул от Бундеслигата. Клоп вече си осигури услугите на вратаря Лорис Кариус от Майнц и Жоел Матип от Шалке.

Преди няколко дни „червените“ отправиха оферта за крилото на Шалке Лирой Сане, която обаче бе моментално отхвърлена от немския тим. Не е ясно дали Ливърпул ще отправи ново предложение за 20-годишния играч.