Кризата в Борусия Дортмунд през този сезон е много голяма, но въпреки това до момента никой в клуба не обвинява старши треньора Юрген Клоп.

Немските медии обаче разкриват, че Клоп може би е взел грешно решение още преди началото на сезона.

Списание "Der Spiegel" споделя в новото си издание, че през лятото от Борусия са отхвърлили възможността да привлекат нападателя Марио Манджукич.

По това време хърватинът все още бе играч на Байерн, но усилено си търсеше нов отбор поради привличането на Роберт Левандовски в редиците на баварците.

Възможността за трансфер на Манджукич в Дортмунд е била налице като президентът Ханс-Йоаким Вацке и мениджърът Михаел Цорк са били съгласни. Именно Клоп обаче е изразил мнение против сделката, заради което и трансферът се е провалил.

"Вацке и Зорк бяха за, Клоп срещу. 2:1, така бе решено; при трансферите в Дортмунд важи принципа за единодушие", разкрива изданието.

По това време Клоп е изпитвал съмнения относно характера на хърватина, заради което не го е искал в състава си.

В последствие Манджукич премина в Атлетико Мадрид, където докказа класата си и бележи редовно като има общо 16 гола в 28 двубоя.

В същото време Борусия инвестира 19 милиона в Чиро Имобиле и 10 милиона в Адриан Рамос, които до този момент не са особено убедителни.