Юрген Клоп остана много доволен от първия мач на Борусия Дортмунд през новия сезон в Шампионската лига, въпреки че неговите възпитаници срещнаха огромни затруднения в домакинството срещу Аякс Амстердам. Единственото попадение вкара Роберт Левандовски, който зарадва традиционно препълнените трибуни на „Сигнал Идуна Парк“ едва три минути преди края.

„Този мач беше просто невероятен и наситен с емоции до последната минута. Защитавахме се много добре през целия двубой и останахме спокойни на терена, въпреки огромното напрежение. Отборът се развива в правилната посока от доста време насам и аз не се съмнявам, че ще продължи да го прави. Доволен съм от изхода на този мач и от нашата игра“, каза Клоп, който изведе Борусия Дортмунд до титлите в последните две издания на Бундеслигата.

След загубата в първия мач в група "D", Аякс се очерта като най-вероятният аутсайдер. Това не е продиктувано от липсата на класа, а от резултата в Дортмунд и от имената на другите два отбора в тази четворка - грандовете Реал Мадрид и Манчестър Сити.

„Трябва да бъдем по-хладнокръвни пред гола. Не успяхме на няколко пъти да поведем в резултата, а подобни шансове не бива да бъдат изпускани в Шампионската лига и особено срещу съперник като Дортмунд. Все пак, аз казах на момчетата, че могат да бъдат горди от представянето си тази вечер“, категоричен е старши треньорът на холандците Франк де Бур.