Бившият наставник на Борусия Дортмунд Юрген Клоп ще пътува за Англия, където ще води предварителни преговори с клубове от Висшата лига. Това съобщава електронното издание на немския вестник Bild.

Името на Клоп, който е без работа от края на миналия сезон, е спрягано с мениджърските постове на Ливърпул и Арсенал. Специалистът напусна Дортмунд през май и обяви, че желае да вземе кратка почивка и няма да поема друг клуб към този момент.

Според Bild обаче, Клоп ще лети за Англия до края на тази седмица, за разговори с различни клубове. За момента обаче няма никакви индикации, че бившият наставник на Борусия Дортмунд ще прекъсне почивката си, за да подпише договор преди края на сезона.

Като основен фаворит за подписа на Клоп се спряга Ливърпул, чийто мениджър Брендън Роджърс е поставен под сериозно напрежение, заради противоречивите резултати от началото на сезона. Снощи „мърсисайдци“ направиха поредния си слаб мач и завършиха 1:1 със скромния тим на Сион на „Анфийлд“ в мач от груповата фаза на Лига Европа.