22-годишният сръбски футболист на Борусия Дортмунд Милош Йоич разкри интересно изказване на старши треньора Юрген Клоп по повод тандема му с асистента Желко Бувач. „Първото, което ми каза беше: „Желко е мозъкът, а аз съм стомахът”. Юрген е този, който говори, нормално, а Желко логично е по-встрани. Но заедно водят тренировките. Страшен тандем са”, коментира Йоич в едно от редките си интервюта, откакто подписа с Борусия.

„Клоп е още по-интересен и различен от останалите треньори в сравнение с това, което гледаме по телевицията. Не съм работил с по-позитивен и страстен човек като него. Ясно е, че футболът му е в кръвта, но е невероятно колко много го обожава. За нас е и като баща, и като приятел. Той е отворен и толерантен към нас, но и авторитетен. С него всичко е лесно и е истинско удоволствие”, сподели оше Милош Йоич.

„Този трансфер беше като осъществена детска мечта. Буквално. Винаги съм обичал и следял немския футбол и съм чувствал, че Бундеслигата е идеалното място за мен. Удоволствието беше още по-голямо, защото подписах с един от най-големите европейски отбори”, заяви сръбският национал и добави:

„Борусия е оазис на позитивната енергия. Съотборниците ми веднага ме приеха като равен. Бързо свикнах, въпреки че не знаех немски.”