Шампионът на Германия Байерн Мюнхен стартира лятната си подготовка с 12 играчи и нов треньор – Юрген Клинсман. В 15.30 часа немско време 43-годишният специалист изведе своите футболисти пред многобройните запалянковци, дошли да наблюдават заниманието.

9 футболисти представляваха Байерн на Европейското и затова ще се присъединят по-късно към подготовката. Южноамериканците Лусио и Мартин Демикелис също получават по-дълга ваканция, заради квалификациите за Световното, в които взеха участие.

На първата си тренировка Клиснман отказа да говори пред медиите, но насрочи пресконференция за сряда, на която ще отговаря на всякакви въпроси.

„Той прави едно невероятно впечатление на усърдност и ангажираност”, не скри похвалите си за Клинсман мениджърът на клуба Ули Хьонес. „Той е така съсредоточен в нещата, все едно още утре шампионът започва. Това ми харесва”.

Клинсман прекара цялата седмица на базата на тима, като проведе много разговори, включително с Хьонес и Карл-Хайнц Румениге. В компанията на Румениге, бившият селекционер на Германия изгледа финала на Евро 2008 и веднага след това се прибра в Мюнхен.