„Има много малко възможности да работиш на такова високо ниво. За мен е чест да съм треньор на Байерн”. Това заяви бъдещият наставник на баварския гранд Юрген Клинсман на пресконференцията, на която бе официално представен като заместник на напускащия през лятото Отмар Хитцфелд.

„Юрген подписа договор за две години”, разкри вицепрезидентът Карл-Хайнц Румениге, който определи Клинси като „мечтан кандидат”.

Генералният мениджър на Байерн Ули Хьонес също не скри задоволството си от назначението на бившия селекционер на Германия: „Винаги сме казвали, че когато искаме някой, го получаваме. Сега искаме единствено да има спокойствие в отбора”.

Клинсман изведе Бундестима до третото място на Световното през миналата година, но след това се отказа от тима и заживя в Америка. До момента той не е водил клубен отбор през кариерата си.

„Като треньор на клубен отбор виждам дори повече възможности за влияние върху развитието на отделни футболисти. Моята философия е да направя всеки играч по-добър”, обясни Клинси.