Бившият национален селекционер на Германия Юрген Клинсман не изключи възможността да се завърне начело на Бундестима. „Треньор на германския отбор? Защо не! Във футбола всичко е възможно”, заяви 42-годишният специалист в интервю за „Билд”.

„Най-емоционалният момент от Световното първенство миналата година беше, когато победихме Полша с 1:0 с гол на Оливер Ньовил. Тогава си върнахме сърцата на феновете. От този момент нататък всеки знаеше, че сме способни на всичко по време на Мондиала. Такава връзка между привържениците и националния тим не е имало отдавна”, сподели Клинсман. Той добави, че често говори за лято 2006 с двете си деца – Йонатан (10) и Лейла (6). „Припомняме си техните преживявания по време на Световното, както и след това в Шварцвалд. Децата чувстваха всичко като едно истинско приключение”, каза още бившият треньор на Германия.

Клинсман заяви, че не съжалява за решението си да се оттегли от поста. „Всички решение, взети навреме, са най-добрите. Удоволствието по време на работата ми тогава беше огромно. Всяко емоционално преживяване като Мондиала в Германия остава неповторимо, но всеки си представя, как нашият отбор ще стане европейски шампион догодина”, каза още Клинсман.