Новият старши треньор на Байерн Мюнхен Юрген Клинсман бързо напомни за буйния си нрав. Още на първата си пресконференция начело на баварския гранд, Клинси се скара с журналистите, които отразяваха събитието.

Още в третата минута от пресконференцията възмутеният Клинсман изгони фоторепортерите, които му пречели с многобройните си щракания. Това предизвика недоволството на журналистите, които обаче трябваше да се примирят с положението.

Въпреки това бившият селекционер на Германия спокойно продължи да говори за своите първи впечатления от клуба и промените, които смята да въведе.

„Аз съм много горд с тази работа, за мен е огромно щастие. Първите ми впечатления са великолепни”.

Новата супермодерна тренировъчна база е впечатлила Клинсман най-много: „Имаме перфектният оазис. Играчите също са впечатлени от този център. С това огромно пространство имаме възможността да тренираме на най-високо ниво”.

„В Байерн очакванията са огромни. На международно ниво си пожелавам да стигнем до края. Поставяме си най-високите цели”.

Клинсман потвърди, че през новия сезон титулярен вратар на тима ще е Михаел Рензинг. Негов заместник ще бъде Ханс-Йорг Бут.