Нападателят на Байер Леверкузен Щефан Кислинг, който бе автор на скандалния гол-фантом в мача срещу Хофенхайм (2:1), се извини за случилото се и призна, че всъщност гол е нямало.

При резултат 1:1, нападателят стреля с глава след центриране от корнер, топката мина отстрани на вратата, но влезе в нея през дупка в мрежата. В първия момент Кислинг показа, че е разочарован от пропуска си, но след това започна да се радва със своите съотборници и в крайна сметка съдията Феликс Брих призна попадението за редовно.

"След повторенията по телевизията видях ясно: Това не бе редовен гол. Съжалявам за всички спортните фенове и за развитието на мача. Да спечелиш така, разбира се, не е хубаво“, написа във Facebook голаджията.

Директно след мача пък Кислинг сподели: „В първия момент си помислих, че не е топката не е влязла. След това всички дойдоха към мен и видях, че топката е в мрежата. Какво трябва да направя? Бях изненадан. Казах това и на съдията.“

„Когато гледам повторенията, виждам, че това е ужасна ситуация. Ще има много обиди, не мога да направя нищо. Не го осъзнах по време на мача“, допълни Кислинг.