Кьолн се спаси от изпадане и остава в Първа Бундеслига, след като се справи с втородивизионния Холщайн (Кийл) в плейофа за място в елита. “Козлите” бяха загубили първия мач като домакини с 0:1, но в реванша днес изиграха впечатляващ двубой и се наложиха с 5:1 като гости. По този начин, с общ резултат 5:2, те ще продължават да са част от най-силната дивизия в германския футбол.

Футболистите в червени екипи стигнаха до този бараж, след като финишираха 16-и в Първа Бундеслига, а съперникът зае трето място във втория ешелон. 

В решаващата битка Кьолн направи може би най-силния си мач този сезон и вкара четири попадения още преди почивката, с което сломи съпротивата на Холщайн. Капитанът Йонас Хектор изведе елитния тим напред още в 3-ата минута, но секунди по-късно Лий Джа-Сун изравни. В 6-ата минута “козлите” отново излязоха напред - след гол на Себастиан Андерсон. Отново той покачи на 3:1 в 13-ата, а в 39-ата се разписа и Рафаел Шихос. Шест минути преди края на срещата Елиес Скири довърши домакините с попадение за 5:1.

За Холщайн остава разочарованието, че беше много близо до директна промоция, но в крайна сметка се провали. Тимът нашумя през сезона, когато първо елиминира Байерн (Мюнхен) от турнира за Купата на Германия, а после игра на полуфинал, където загуби от бъдещия първенец Борусия (Дортмунд).

Така от новия сезон в Първа Бундеслига влизат само Бохум и Гройтер Фюрт, а изпадат Шалке 04 и Вердер (Бремен).