Ръководството на германския втородивизионен Кьолн наказа най-добрия си футболист Миливое Новакович, съобщава вестник „Експрес”. Засега словенецът е най-резултатният футболист в състава на „козлите”, като в последните шест мача той е отбелязал шест гола.

„Нова вкарва в почти всяка среща. Той има страхотни прояви и се надявам, че и за в бъдеще ще бъде много важен за нас”, заяви мениджърът на отбора Михаел Майер. Шефът обаче има проблеми със своя футболист.

В 20 часа в понеделник Новакович напусна офиса на своя бос, където бил привикан на специален разговор. Една от причините за забележките, които имат шефовете на Кьолн, са неприличните жестове, които словенският национал отправил към треньора и съотборниците си, след като бил сменен по време на двубоя срещу Йена.

„Тези жестове бяха насочени не само към треньора, но и към собствените му съотборници. Не може така”, категоричен е Майер.

Материалът разкрива, че на „Новагол” (както е познат нападателят сред играчите в Кьолн) е наложена парична санкция. „Ще обсъдим наказанието му в отбора. Футболистите могат да бъдат стегнати само като им бръкнеш в джоба. Това понякога може да е доста болезнено”, заяви Майер.

Мениджърът не е доволен и от поведението на Новакович извън терена. Според ръководството на Кьолн словенецът, който живее в стария град, прекалено често участвал в нощния живот. Майер обаче отрече слуховете, че Новакович и негов съотборник са пропуснали тренировка на отбора миналата седмица именно защото са се успали след тежка нощ.

„Когато човек иска да постигне нещо във футбола, трябва да се държи на ниво. Дисциплината трябва да се спазва във всеки един аспект”, каза Майер.