Кьолн удари с 3:0 последния в класирането Падерборн и изплува от зоната на изпадащите отбори. Гостите пък остават здраво закотвени на дъното с 1 точка от 6 мача. Симан Тероде (8), Луис Шауб (59) и Себастиан Борнау (85) отбелязаха головете за победата на "козлите". 
 
Домакините поведоха още в 8-ата минута, макар че първоначалната им радост бе секната от сигнал за преглед с ВАР. Тероде прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Падерборн, но останаха съмнения за засада. След преглед на видеоповторението съдията Мануел Графе посочи центъра, за да индикира, че голът е признат. Луис Шауб удвои резултата с ефектно попадение в 59-ата минута. Пет минути преди края Марсел Рисе от ъглов удар качи топката на главата на Себастиан Борнау и той от точката на дузпата оформи крайното 3:0.
 
За цял мач гостите от Падерборн създадоха две голови положения пред вратата на Кьолн. И в двете ситуации на върха на атаката бе Герит Холман, който не успя да преодолее вратаря на Кьолн Тимо Хорн.
 
Кьолн - Падерборн 3:0
 
1:0 Симан Тероде (8), 2:0 Луис Шауб (59), 3:0 Себастиан Борнау (85) 

Хофенхайм - Шалке 2:0

източник: getty images

В другия късен мач от Бундеслигата Хофенхайм победи с 2:0 Шалке. Преди двубоя гостите от Гелзенкирхен се заканиха да си тръгнат с трите точки, които биха ги качили на върха в Бундеслигата. На терена обаче с нищо не оправдаха амбициите си и останаха в средата на класирането.
Футболистите на Хофенхайм изковаха победата в последните 20 минути на мача. 
В 72-ата минута Андрей Крамарич овладя отбита топка в наказателното поле и я изстреля неспасяемо за 1:0. Илас Бебу вкара гола на успокоението в 85-ата минута с удар от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл на стража на Шалке Александер Нюбел.
 
Хофенхайм - Шалке 2:0
 
1:0 Крамарич (72), 2:0 Илас Бебу (85)