Кьолн изпусна да вземе трите точки при домакинството си на Хофенхайм и двата отбора завършиха 1:1 в мача от шестия кръг на Първа Бундеслига. Това е първо равенство между двата отбора в Първа Бундеслига.

„Козлите” имаха превес през първото полувреме. Домакините започнаха добре мача с гол на Лукаш Подолски, който се разписа в 17-та минута, след като с бомбен удар прати топката под плонжа на Щарке.

До края на първата част футболистите на Кьолн можеха да стигнат и до втори гол, но бяха направени сериозни пропуски, като след удар на Петит топката срещна и левия стълб на вратата на Щарке.

Гостите успяха да вкарат бързо изравнително попадение в началото на второто полувреме. В 54-та минута Айхнер подаде към Демба Ба, който прати топката в долния ляв ъгъл на Мондрагон.

До края на мача Хофенхайм имаше надмощие, като Ибишевич изпусна най-чистото положение, след като излезе сам срещу Мондрагон, но стреля в него.

След това равенство Хофенхайм вече има актив от 11 точки и се намира на трето място във временното класиране преди останалите мачове от шестия кръг. Кьолн е на тринадесета позиция с 5 точки.