Младата звезда на Байерн Мюнхен Йосуа Кимих показа, че съвсем не се взима на сериозно въпреки великолепната форма, в която се намира от началото на сезона.

21-годишният футболист се присъедини към баварците от Щутгарт преди началото на миналия сезон и бързо се доказа като основен играч. При Хосеп Гуардиола дребничкият халф често запълваше дупки в отбраната, когато се налагаше, докато при Карло Анчелоти той се нагърбва с много повече офанзивни функции. Доказателство за това е и головият му актив дотук през кампанията, който е впечатляващ – 5 гола в 9 мача.

„Дойдох в Байерн от Втора Бундеслига през миналата година и доста хора не знаеха кой съм. Сега обаче е различно“, коментира Кимих.

„Изиграх няколко мача през миналия сезон, а от Европейското първенство се върнах като национал на Германия. Определено това показва, че очакванията и изискванията към мен са се променили. Все още обаче съм много щастлив от всяка една минута, която получавам на терена.“

„Напрежението все още не се е увеличило, защото най-голямата част идва от мен самия. Нивото на внимание към мен обаче определено се покачи. Името ми все по-често се появява из медиите, а хората все по-често ме спират, за да дам автограф. Преди година съвсем не беше така, все още можех да се кача в автобуса на отбора без никой да знае кой съм.“

„И в Байерн, в националния отбор имам много съотборници, които са постигнали далеч повече от мен. По-голямата част от тях са световни шампиони, европейски шампиони или са печелили Шампионската лига. Има още много какво да постигам. Дори и да играя редовно и да съм вкарал един-два гола, това пак е нищо в сравнение с Манеул Нойер, Томас Мюлер или Чаби Алонсо“, заключи Кимих.