Сами Кедира изрази увереност, че ще бъде напълно готов за първия мач на Германия на Световното първенство, който е срещу Португалия на 16 юни.

27-годишният опорен халф наскоро се завърна в игра след контузията на коляното си и игра 59 минути във финала на Шампионската лига.

„Аз съм здрав, но все още има някои неща, над които трябва да работя. Все пак ще трябва да правя нещата стъпка по стъпка. Целта ми беше да съм готов за Световното първенство и нещата вървят добре. Мисля, че ще съм във върхова кондиция за 16 юни.“

„Винаги трябва да слушаш своето тяло, но не се пестя на тренировки. Правя допълнителни упражнения освен отборните тренировки, за да съм подготвен възможно най-добре. Беше дълъг и тежък път да се завърна. Работих много здраво, за да стигна до Световното първенство.“

Освен това Кедира изрази увереност, че Мануел Нойер също ще бъде на 100% за мача с Португалия. „Всичко сме убедени, че Нойер ще бъде напълно готов за Световното първенство. Той е абсолютно решен да го направи. Той е невероятен вратар и неслучайно бе избран за най-добър в света. Той ще бъде в най-добра форма, когато се изправим срещу Португалия."