Макар и с Илиан Мицански извън състава си, Карлсруе постигна изключителна ценна победа в 33-ия кръг на Втора Бундеслига, с която се върна с пълна сила в битката за влизане в германския елит. Отборът на Маркус Каучински победи като гост Айнтрахт Брауншвайг с 2:0, а заради другите резултати в кръга се приближи само на точка от второто място във временното класиране.

„Ка Ес Це“ беше в серия от две поредни загуби, след като преди нея не бе губил в течение на 5 месеца. Въпреки това Карслруе намери сили да се вдигне, а Роувен Хенинг помогна много с гол само 2 минути преди паузата.

След почивката домакините от Брауншвайг превърнаха мача в битка по целия терен, а нервите нарастваха с всяка минута. Айнтрахт също таеше свои надежди за класиране в Бундеслигата, но 6 минути преди края стълкновение между двата тима завърши с изгонването Райхел от тях и Пайц от Карлсруе.

Гостите пък решиха всичко с още един гол на Хенингс, който падна в 87-ата минута.

Така с 55 точки Карлсруе изостава само с една от втория Дармщад и има еднакъв актив с четвъртия Кайзерслаутерн. В следващия, последен кръг „Ка Ес Це“ среща намиращия се точно над чертата Мюнхен 1860, докато „лаутерите“ имат тежко домакинство с първенеца Инголщад.