Двама футболисти на Вердер подновиха тренировки днес. Бразилецът Карлос Алберто се завърна, след като миналата седмица получи пристъп на слабост. Все още не са ясни причините за изненадващото изтощаване, настъпило в организма на играча.

Както е известно, новото попълнение на бременци прекара няколко дни в болница в Бремен. По-рано днес Алберто проведе индивидуално занимание заедно с помощник треньора Матиас Хьонердах.

„Карлос бе подложен на сложни и обстойни изследвания. Очаквахме днес вече да знаем какво е довело до тежкото му състояние, но това не се случи. Засега смятаме, че причините за пристъпа са в организма му, а не са следствие на външни дразнения”, обясни мениджърът на Вердер Клаус Алофс.

Според старши треньора Томас Шааф именно здравословните проблеми на Алберто са причина за слабата му игра от началото на сезона. „Трансферът му се проточи прекалено дълго. Това го отслаби. Постепенно ще го подготвяме за игра”, каза Шааф.

Освен Алберто на индивидуален режим започна да се подготвя Патрик Овомойела. Защитникът се възстановяваше от частично разкъсване на връзки в бедрото.