Германският третодивизионен Карл Цайс Йена е готов да изиграе първия си домакински двубой след подновяването на сезона във футболното първенство в Западна Германия, тъй като щата Тюрингия все още не позволява провеждането на мачове.

Германската федерация по футбол гласува третото ниво на германския футбол да се поднови след пандемията от коронавирус този уикенд, но в източния щат Тюрингия отборните тренировки и спортните състезания не са разрешени до 5 юни.

Отборът на Карл Цайс Йена тренира в Лайпциг, но сега е готов да играе срещу Кемниц в неделя в западните германски градове Вюрцбург или Мепен, така че да пътува по-малко за другата среща без публика следващата сряда.

"Бихме искали да бъдем близо до втория ни мач в Дуйсбург, така че да можем да имаме само един тренировъчен лагер и за двата мача", заяви директорът на тима Крис Фьорстер.

Йена беше сред клубовете от третото ниво, които се опитаха да забавят рестарта до юни поради трудностите в различните германски щати да има различни правила за мерките по време на пандемията.