Капитанът на Борусия Дортмунд Себастиан Кел призна, че Байерн Мюнхен превъзхожда във всяко едно отношение неговия тим. Въпреки това опитният халф не губи надежда, че „жълто-черните“ могат да победят шампионите на Германия и Европа, ако ги срещнат в турнира за Купата на страната или Шампионската лига.

Вестфаленци изостават с цели 20 точки от лидера в Бундеслигата, като и двата тима стигнаха до полуфиналите за Купата. Ако там Борусия прескочи Волфсбург, е твърде вероятно да спори за трофея с Байерн, който има далеч по-лека задача в лицето на втородивизионния Кайзерслаутерн.

В Шампионската лига и дортмудци, и баварци постигнаха комфортни победи като гости, а при евентуално участие в четвъртфиналите няма забрана един срещу друг да застават отбори от една и съща държава.

„Байерн е на съвсем друго ниво през този сезон. Ние обаче няма да развяваме бялото знама и да се предаваме“, обясни Кел.

„Във всеки мач винаги има момент, в който те могат да загубят. Не се знае колко пъти можем да ги победим в другите турнири, в които все още играем...“

„Ние също разполагаме с нечовешко качество, но трябва да сме постоянни, за да се задържим на второто място. Вече изпуснахме прекалено много точки, така че можем да се считаме за предупредени“, завърши ветеранът на Борусия.