Битката между Байер Леверкузен и Барселона от Шампионската лига ще бъде като тази между Давид и Голиат, категоричен е капитанът на германския футболен клуб - Симон Ролфес.

„Това е една класика, която няма нищо общо с лигата като цяло. Ще бъде като битката между Давид и Голиат. Аз съм убеден, че нашият отбор има сили да се противопостави на Барселона и да покаже добра игра“, заяви Ролфес.

Барселона загуби с 2:3 от Осасуна в събота и изостана на десет точки от Реал Мадрид в битката за титлата в Испания, но треньорът на "аспирините"Робин Дут предупреди играчите си, че каталунците няма да ги подценят.

„Барселона играе страхотен офанзивен футбол и пресира отлично съперника. Ще бъде хубаво, ако имаме шансове за класиране и преди гостуването. Ще бъда доволен и на победа с 5:0, но това не звучи реалистично. Ние сме отбор, който не се предава и може да създаде проблеми дори на най-големите клубове в света“, каза Дут.

Леверкузен спечели всичките си домакински мачове в груповата фаза на Шампионската лига, но не се представя задоволително в първенството на Германия.