За какво всъщност наказаха Оливер Кан? Какво толкова се е случило по време на допинг контрола след реванша с Реал Мадрид от 1/8-финалите на Шампионската лига?

Вратарят на Байерн е захвърлил ядосано уринната си проба по лекаря, който е провеждал проверката. Това разкри самият контрольор на УЕФА Франц Крьоселхубер от Австрия.

Стражът на баварците изненадващо се явил с чаша с урина в ръка пред австрийския доктор. Крьоселхубер обаче настоял за втора проба, тъй като не присъствал в момента, на даването на първата. Това предизвикало гнева на Кан, който захвърлил чашата

с урината и намокрил документите на контрольора на УЕФА. „За щастие бях подготвил по два формуляра за всяка проба”, заяви медикът.

Както е известно за това си поведение Кан бе лишен от състезателни права за една среща, а освен това бе и глобен с 20 000 швейцарски франка. Той вече изпрати извинение до УЕФА.

„Човек е превъзбуден след успешен мач и реагира емоционално. Той иска бързо да се събере със съотборниците си, за да се радват на победата. Аз все още се надявам на меко наказание”, заяви пред „Билд” президентът на Байерн Франц Бекенбауер.