Пореден стряскащ инцидент в Германия! Преди мача от Втора Бундеслига между Нюрнберг и Хановер завършил 0:3, неизвестен или неизвестни разпространиха заплахи за смърт срещу двама играчи на домакините чрез стикери.

Това са капитанът Хано Бернес и Лукас Мюл. На плакатът, който разпространи немското издание Bild пише:

„Кога най-накрая ще се разделите с онези футболисти, които продават своя клуб на бившите си отбори, ако платят достатъчно...Ще има ли втори случай на Ескобар?“, гласи стикера.

Това е алюзия към колумбийският защитник Андрес Ескобар, който бе застрелян с шест куршума през 1994 година, след като си отбеляза автогол срещу САЩ на Световното първенство.

Ръководството на Нюрнберг веднага подаде жалба, но двамата футболисти са съгласни с треньора на тима Йенс Келер да играят срещу Хановер.

Стикерите бяха залепени около стадиона и тренировъчната база на клуба. Феновете на Нюрнберг помогнаха те да бъдат премахнати, а по-късно полицията събра доказателства.

Спортният директор на Нюрнберг Робърт Паликука осъди проявата:

„Категорично осъждаме това отвратително и безвкусно действие. Ще направим всичко възможно, за да привлечем виновните към отговорност“, заяви той.

Към тези думи се присъедини и треньорът Йенс Келер:

„Повече нищо не може да мислиш. Това е много тъжно. Според мен е планирано предварително. Като погледнем и това, което се случва с атаките към Дитмар Хоп, е много тъжно. Нямам думи. Това отнема от забавлението от играта“, каза той.