„Ще успее ли Франк Рибери да накара световния шампион Италия да се разплаче?”, пита се таблоидът „Билд”. Франция гостува на стадион „Джузепе Меаца” утре вечер в квалификация от група В за Евро 2008. Евентуална победа на „петлите” може да означава аут за „Скуадра Адзура” от надпреварата на първенството на Стария континент.

„Ще ми е много мъчно, ако трябва да изхвърля Лука Тони и неговия тим от битката. Ние сме много добри приятели. Аз обаче искам непременно да спечеля и да се класирам за състезанието в Австрия и Швейцария. Така че трябва да забравя за приятелството си с Лука на терена”, заяви Рибери, който в последно време се ползва с достойния прякор „Кайзер” Франк, подобно на своя работодател в Мюнхен, известен като „Кайзер” Франц Бекенбауер.

Участието на италианския нападател в срещата обаче е под въпрос, тъй като той страда от контузия в бедрото.

„Мачът е много важен за нас, защото ние търсим реванш след финала на Световното”, каза „новият Зидан”, както е още е наричан Франк Рибери, и шеговито добави: „Ако изляза срещу Матераци, няма да мисля за случката между него и Зинедин”.

Френският халф на Байерн разкри голямата си мечта: „Бих играл с огромно удоволствие срещу Германия на финала на Европейското”.