Легендата Франц Бекенбауер описа плащането, което организационният комитет на Мондиал 2006 е направило до ФИФА, като грешка, но настоя, че парите не са използвани за купуването на гласове.

70-годишният бивш национал на Германия – който е печелил световната титла като играч и треньор – в момента е обект на разследване от Комисията по етика към световната футболна централа. Той самият призна, че организационният комитет за Световното в Германия отпреди 9 години е извършено подобно плащане, но за да бъде възстановена получена субсидия.

„Имаше изслушване в Мюнхен, където отговорих на всички въпроси, които Германската футболна асоциация ми зададе. Беше важно да изясня следното: не са купувани никакви гласове, които да подпомогнат спечелването на домакинството за Световното през 2006 година“, каза Бекенбауер.

„За да получим субсидия от ФИФА за организирането на шампионат, комитетът прие предложението от финансовата комисия на ФИФА, което от сегашна гледна точка трябваше да откажем. Аз, като президент на организационния комитет, нося отговорността за това“, добави Кайзер Франц.