В Херта явно никога не е скучно. Тимът от Берлин все още е в битката за титлата в Бундеслигата, но като че ли футболът е последното, което вълнува част от футболистите на тима.

След като преди месец младата надежда Патрик Еберт бе заловен да троши коли посред нощ в немската столица, този път в скандал с участие на полицията се замеси капитанът на тима Арне Фридрих. Неговият случай обаче е доста по-различен от този на Еберт – съотборникът на Валери Домовчийски е бил обран и изнудван, разкрива „Билд”.

Преди около два месеца, по време на тренировка във фитнес-центъра „Асприа”, където Фридрих се възстановяваше от контузия, неговият часовник е бил свит от ловък крадец. Шокът е бил още по-голям, тъй като часовникът е специален спомен за Фридрих и той не се разделя с него.

Той е подарък от Германския футболен съюз, който награди с по един часовник всички немски национали преди Европейското първенство през 2008 година. Неговата парична стойност е 8900 евро, а на гърба му са гравирани името на Фридрих и неговият номер.

Няколко дена след градежа, крадецът се е обадил на защитника, като е поискал 5000 евро за ценния часовник.

Все пак историята има щастлив край. Фридрих съобщил на полицията за инцидента, след което уредил среща с изнудвача, на която да даде исканите пари. На срещата обаче се появили и полицаи, които задържали крадеца, срещу който е повдигнато обвинение за изнудване и грабеж.

Въпросният часовник, струващ 8900 евро