Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп бе изключително щастлив от представянето на тима при разгрома над Аякс Амстердам в Шампионската лига като гост.

Категоричната победа с 4:1 в Холандия гарантира на немския шампион и първата позиция в желязната Група D, в компанията на тежки съперници като Реал Мадрид, Манчестър Сити и Аякс.

Жълто-черните бяха безгрешни в първите 30 минути на Амстердам Арена и вече бяха нанизали 3 гола, с което оставиха в неприятните спомени представянето си миналия сезон, когато отпаднаха още в груповата фаза.

„Да спечелим тази група без да допуснем поражение?! Кой го е вярвал при тегленето на жребия. Лудост е това, което правят момчетата на терена“, доволен бе Клоп след успеха в холандската столица.

„Продължаваме в Шампионската лига и напролет, което не е изненада на фона на представянето ни. Но пък изглежда необичайно предвид историята ни в последните 10 години.“

„Този мач с Аякс беше още един камък в невероятната история на клуба. И съм горд, че съм част от този клуб“, заяви наставникът на Дортмунд.