Старши треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп призна, че пред отбора има дълъг път преди да достигне нивото на Байерн Мюнхен, но вярва, че тимът му може да победи немския шампион в двубоя в събота в Бундеслигата. Според Клоп Борусия може да вземе трите точки срещу Байерн, особен в отсъствието на Ариен Робен, Франк Рибери и Давид Алаба.

„Не сме на същото ниво като Байерн в момента, но независимо от всичко със сигурност имаме шанс да победим. Ситуацията е различна от тази в предишните години, а разликата в точките е сериозна“, коментира Юрген Клоп и продължи:

„Байерн ще е без играчи като Робен, Алаба и Рибери, но все още имат силно нападение с Томас Мюлер, Марио Гьотце и Робърт Левандовски. Трябва да обмислим как ще реагираме на промените в техния състав. Трябва също така да се защитаваме добре, ако искаме да победим.“

Борусия е на пет точки от Аугсбург, който заема последната позиция, даваща право на участие в Европа. Клоп вярва, че отборът му може да се изкачи в тази зона на класирането.

„Нямаме проблеми с мотивацията. Отборът е в сравнително добра форма. Целите ни са същите. Всяка точка, която печелим ни дава шанс да се изкачим в класирането“, заяви още Юрген Клоп.