20-годишният италианския десен бранител Дарио Скудери осъществи своето голямо завръщане на терена, две години след ужасяваща контузия на крака.

През септември 2016 година, докато участваше за тима на германците в младежката Шампионска лига, Скудери получи тежко счупване на крака, а много от докторите казаха, че "това е най-лошата контузия, която някога са виждали в практиката си".

От тогава италианецът се подложи на девет операции и бе извън терените за повече от 700 дни, преди отново да се завърне в игра. Той го стори за резервите на Борусия срещу СФ Лунер преди седмица.

На своя Инстаграм профил Скудери написа: "Завръщам се. След дълго и мъчително възстановяване, в което докторите ме отписваха от голямата игра. Благодаря на своето семейство, на моите приятели и на Борусия Дортмунд - без вас нямаше да се справя".

Преди време ръководството на Борусия Дортмунд реши да отпусне специална стипендия на младия талант, за да му помогне да се възстанови най-вече психически от травмата - от клуба осигуриха образованието на играча по спортен мениджмънт. 

След получаване на контузията специалистите не оценяваха високо шансовете на младежда да се завърне отново във футбола, но той опроверга всички очаквания.