Месут Йозил отхвърли всякакви сравнения между себе си и бившата звезда на Реал Мадрид Зинедин Зидан. Немският национал, който премина в Реал през 2010 година, вече се утвърди като ключов играч на „белия балет“. Неговият игрови стил му спечели сравнения със Зидан, който игра в Реал между 2001 и 2006 година, но Йозил смята, че има дълъг път докато достигне нивото на френската легенда.

„Никога не сравнявам себе си с него. Горд съм да бъда в такъв голям клуб като Мадрид, но Зидан е на друго ниво. Той бе играч със световен успех. Все още ми липсва това. Все още трябва да се докажа“, сподели Йозил.

„Той е завършен играч. Той играе с двата крака, има добра техника, добра игра с глава и завършване. Зидан бе невероятен играч, защото има невероятни трикове. Като професионалист, признавам, че той не само правеше неща, красиви за гледане, той беше също така много ефективен, истински работяга.“

Йозил, който е в състава на Германия за Евро 2012, сподели и че играе на едно ниво в Реал и в Бундестима. „Преди да получа топката, мисля къде ще бъдат съотборниците ми, къде мога да подам топката. Когато играеш за Мадрид или за Германия, е лесно, защото всички мислят с теб.“

„Позитивното нещо за мен е, че Мадрид и Германия играят с абсолютна еднаква система. Не трябва да се адаптирам, страхотно е“, допълни Йозил.