Плеймейкърът на Германия Месут Йозил заяви, че иска да остане в отбора на Вердер Бремен, въпреки интереса на много отбори от Европа към него.

21-годишният играч бе неразделна част от тима на Германия на Мондиала и помогна на "маншафта" да спечели за втори пореден път третото място на Световното първенство. Барселона, Арсенал и Манчестър Юнайтед се споменаваха като заинтересувани от играча на Вердер.

Йозил обаче заяви, че ще остане във Вердер до 2011 година и ще започне следващия сезон в Бундеслигата, който стартира на 20 август.

"Ръководството на Вердер иска да изпълня договора си, а и аз смятам да го направя", сподели Йозил за "Билд". "Винаги съм казвал, че искам да остана тук до края на договора си, това е важно за мен", добави халфът.

В същото време генералният мениджър на Вердер Клаус Алофс заяви, че Йозил ще изпълни своя договор и дори може да го продължи.

"Имаме големи амбиции за този сезон. Искаме да се класираме за Шампионската лига", каза още Алофс.

21-годишният Йозил има договор с Вердер до 2011-та година и германския клуб се надява да го задържи дори след това.

Йозил впечатли с играта си на световното първенство в РЮА, където Германия завърши на трето място. Към него има интерес от страна на испанския шампион Барселона и английските Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Към Пер Мертезакер също има интерес от чужди клубове, но Алофс заяви, че той има дългосрочен договор и няма да напусне отбора на този етап.