Селкционерът на Германия Йоаким Льов заяви, че неговите футболисти са изиграли първия си истински мач на Евро 2012 тъкмо срещу Дания. „Бундестима“ победи трудно с 2:1 играчите на Мортен Олсен и си осигури първото място в група „B“.

“Мачът бе сложен, защото и на нас, и на датчаните бе нужна победа. Това бе за нас първият истински мач. За съжаление през първото полувреме изпуснахме три-четири момента, когато можехме рано да решим всички въпроси", каза Льов. "В защита оставяхме много свободни зони, така че Дания успя да изравни и дълго време играта бе равностойна. А след почивката контролирахме играта и топката, действахме много здраво."

"Датчаните имат много специфичен стил - те не бързат с развитието на събитията, но във всеки момент могат да се взирят и да те накажат. Радва ме това, което виждам - отборът на Германия може да играе още по-силно. Въпреки това днес бе постигнат прекрасен резултат”, допълни германският специалист.

"Гърците никой не ги възприемаше сериозно в групата, в това число и Русия. Руснаците направиха добър мач с Гърция и не трябваше да губят. Но гърците имат потресаваща реализация на головите положение. По този показател навярно те са по-добри", каза Льов по повод предстоящия 1/4-финал срещу Гърция.