Старши треньорът на националния отбор на Германия Йоаким Льов бе категоричен, че неговите футболисти няма защо да ходят с наведени глави. На финала на Евро 2008 Бундестимът загуби от Испания с 0:1.

„Трябва да благодаря на целия отбор за това, което направи през последните седмици. Това беше фантастично”, бяха първите думи на наставника на Германия.

„Играчите видимо са разочаровани, но те нямат повод да ходят с наведени глави. Да играеш на финал е нещо особено. Испанците днес имаха по-добри положения за гол и бяха по-добри в офанзивен план”, добави още специалистът.

„Испания демонстрира по време на целия турнир отлична игра. Играчите на този отбор са много талантливи. Те заслужиха победата”, допълни Льов.

„Контролирахме хода на играта в продължение на първите 15 минути, след което съперниците ни набраха подходящия ритъм. Не успяхме да им противодействаме.”

„В следващите дни ще анализираме грешките си и ще поработим над тях в бъдеще. Нашият отбор се представи добре, отчитайки и това което направиха останалите фаворити – италианци, французи и холандци”, каза още Йоаким Льов.