Селекционерът на Германия Йоаким Льов отказа да подпише нов договор с Немския футболен съюз (DFB). От централата предложиха контракт за още четири години на настоящия наставник, но след неговия отрицателен отговор шефовете вече се притесняват, че след Мондиал 2010 отново ще са в изходна ситуация.

Самият Льов твърди, че причина за решението му е фактът, че в момента мисли единствено за това как да класира Бундестима на Евро 2008, и до края на квалификациите не иска да води преговори, съобщава ДПА.

Договорът на младия треньор изтича след края на Европейското първенство догодина. Говорейки за своя контракт, Льов сподели, че би го продължил до Световното през 2010 година в ЮАР, но не и до Евро 2012 в Полша и Украйна, както се надяваха босовете на немския футбол.

„Във футболния свят е нормално договорите да са от турнир до турнир,” заяви Йоаким Льов. „Най-близкият голям форум – това е Мондиал 2010.” Нежеланието си да се обвърже със стандартния договор за четири години, предлаган от DFB, Льов обясни и с това, че е против личните му възгледи.