Националният селекционер на Германия Йоаким Льов заяви, че Испания е фаворитът на предстоящото Европейско първенство в Украйна и Полша. Той също така обяви, че харесва модела на работа в Барселона.

„Ако има един фаворит на предстоящото Европейско първенство, това е Испания. Този отбор е световен и европейски шампион, а освен това съставът е изграден изцяло от футболисти на Барселона и Реал Мадрид. Без съмнение Испания е най-добрият отбор през последните години“, коментира специалистът пред "L'Équipe".

„Иниеста и Шави ми правят най-голямо впечатление и това е съвсем нормално. Във футбола рядко има толкова талантливи и интелигентни футболисти“, добави националният селекционер на Бундестима.

„Харесва ми модела на работа в Барселона. В този клуб се дава голям шанс на юношите, които излизат от школата. Смятам, че това е верният път във футбола. Този отбор играе хубав и запомнящ се футбол. Може да спечелиш даден турнир с добра защита, но е ясно, че всички помнят красивия футбол. Барселона е един много голям отбор, който е добре организиран“, каза още Йоаким Льов.