Чиро Имобиле бе привлечен в Борусия Дортмунд преди началото на сезона като "жълто-черните" извадиха 18,5 милиона евро за италианеца с надеждата той да замести Роберт Левандовски.

Нещата обаче не се развиха никак добре, Имобиле така и не пасва в тима на Юрген Клоп, често остава резерва (има едва 3 гола в Бундеслигата) и вече открито изразява недоволството си.

Изглежда, че Имобиле вече се готви и за напускане на Дортмунд. Вестник "Билд" разкри, че футболистът вече е обявил за продан 600-квадратната къща, която е на разположение за евентуалните нови собственици от 1 август, тъкмо за началото на следващия сезон. Желаещите могат да закупят внушителната къща за 1,3 милиона евро.

Извън спортно-техническите проблеми, Имобиле има и проблеми с приспособяването към Германия. Наскоро той се оплака в интервю, че нито един от съотборниците му не го е поканил на вечеря.

По всичко изглежда, че раздяла през лятото ще има, а Имобиле ще се завърне в Серия А, където интерес към него проявяват Фиорентина и Наполи.