Ралф Рангник основа собствен бизнес и прекрати временно кариерата си като старши треньор или спортен директор, пишат германските медии.

"Основавам собствена компания, която ще се занимава с консултантски услуги, свързани с четирите носещи колони на футбола", казва той за "Зюддойче Цайтунг".

Четирите колони са основните задачи, с които Рагник се е занимавал в 15-годишната си кариера - изграждане на отбор и обучение на треньори, спортни директори и футболисти. Той обаче не смята да има голям бизнес, а "малък, но работещ".

"Не познавам от доста време човек, който е активен в това поприще. Не съм чувал и за някой, който предлага подобни услуги", продължава Рангник.

Първият клиент на Рангник е руският футболен клуб Локомотив Москва.

"Преди четири месеца от клуба ме наеха за анализ на статута му като футболен клуб. Направих го на презентация в Москва", обясни Рангник и добави, че би се върнал като треньор или директор само при неустоима оферта или извънредни обстоятелства.

"Офертата трябва да бъде наистина специална, за да отнеме вниманието ми".

Само преди няколко месеца се твърдеше, че Рангник е сред кандидатите за заместник на Йоахим Льов начело на националния отбор на Германия.