Старши треньорът на германския третодзивизионен Дуисбург Илия Груев привлече в щаба си като помощник още един български специалист Йончо Арсов.

39-годишният Арсов подписа договор до край на сезона. Той е работил с Груев, когато двамата бяха асистенти на Красимир Балъков в Черноморец (Бургас) от декември 2008 до декември 2010 година, а след това и в хърватския Хайдук Сплит през сезон 2011/2012.

"Щастлив съм, че ще работя в Дуисбург заедно с Илия. С него се познаваме от около осем години и имаме много сходна треньорска философия. Надявам се, че през лятото ще успеем да подсилим отбора с необходимите ни футболисти, за да направим добър и успешен сезон", заяви Арсов.

"Много се радвам, че успяхме да привлечем Йончо Арсов. Смятам, че той е оптимално попълнение за нашия треньорски щаб. Познаваме се от доста време и вече сме работили успешно заедно. С международния си опит Йончо със сигурност ще даде допълнителен импулс на работата ни по време на тренировките. Той мисли и живее с футбола. Сигурен съм, че ще даде всичко, за да помогне на развитието на отбора", коментира Груев. Дуисбург изпадна в трета лига след загуба в баражите от Вюрцбургер Кикерс, като целта през новия сезон е незабавна промоция за втора Бундеслига. /БТА