Новият помощник-треньор на Вердер Бремен Илия Груев говори за новата си работа в интервю за Спортно шоу Гонг в ефира на Дарик радио.

"Това е едно голямо признание не само за мен, а и за работата, която свърших през годините, Бундеслигата е едно много високо ниво, Наставникът на Вердер Флориан Кофелд е един млад специалист, с амбиции, това говори само по себе си къде ще бъда на работа от следващия сезон", започна Груев.

"Доста помислих по този въпрос, човек иска да се развива, това е следваща стъпка в развитието ми, исках да направя стъпка напред, работи се в екип, аз съм екипен играч, мога да помогна на наставника с опита си, един отбор като Вердер Бремен е постижение".

"Илия е 4 години във Вердер Бремен, нямам притеснение, както аз, така и той, давам пример Пол Дардай беше треньор на двамата си сина, това не е проблем, аз все пак съм помощник-треньор. Дано това мое присъствие му донесе положителни емоции, защото винаги сина се сравнява с бащата, горд съм, всичко е постигнал сам", коментира Груев-старши относно това, че ще работи заедно със сина си, който има професионален договор с клуба от Бремен.

"Доста се дискутира тук Висшата лига на Англия, радвам се за Клоп и Ливъпрпул, имам контакти с него, той е добър не само като треньор, но и като човек, респект за Почетино и Тотнъм, за мен това е невероятно, ако Челси и Арсенал се класират, стискам палци за Айнтрахт", каза Груев по повод случилото се в полуфиналните битки от Шампионска лига и предстоящите такива в Лига Европа.

Що се отнася до спекулациите относно Левски, той коментира по следния начин:
Познавам Павел Колев в Левски, той е сериозен човек, познавам го от работата в БФС, с него се познаваме, пием кафе, като се прибирам в България пак ще продължим да го правим, той е интересен събеседник, фен съм на Левски, може би това, че не бях треньор някъде е породило спекулациите за Левски, откъснал съм се от Левски, на този етап моите планове, кариери и цели са съсредоточени в Германия.